CHITO


De Cloud Hosted ICT Training Omgeving (CHITO) zorgt ervoor dat cursisten/deelnemers overal een IT training kunnen doen met computer/laptop en internet verbinding. CHITO is gebaseerd op een Microsoft Hyper-V omgeving waarin cursisten/deelnemers kunnen werken met gevirtualiseerde servers en werkstations.

Zo is het niet meer nodig om extra krachtige, hardware aan te schaffen of om vanuit een specifieke (leslokaal) omgeving les te moeten geven en kan je direct aan de slag met de oefeningen en Microsoft Labs.

Aangeboden IT trainingen zijn bijvoorbeeld de officiële Microsoft MOC, Citrix, Linux, Oracle cursussen maar ook een eigen gebouwde omgeving behoort tot de mogelijkheden.

CHITO werkt via een standaard Remote Desktop Client (RDP) of via onze webclient. De Virtual Machines (VM) staan klaar en cursisten kunnen direct aan de slag met het uitvoeren van hun oefeningen of Microsoft Labs. Het is ook mogelijk om eigen VM's te bouwen voor de oefeningen. Bij het uitloggen van de cursist / deelnemer wordt de (opgebouwde) configuratie opgeslagen, zo kan bij een volgende login verder gewerkt worden vanaf het punt waar de cursist uitgelogd is. Wil een deelnemer nogmaals de oefening doen of is er een fout gemaakt dan is het mogelijk om de VM weer terug te zetten in de start situatie (configuratie). Alle VM's bevinden zich in de officiële oefenomgeving zodat er overal gewerkt kan worden aan opdrachten (LABS) zoals: thuis, op de werkplek of een gezamenlijk lokaal. 


Kijk voor meer informatie op www.chito.nl